• Maandag - Vrijdag: 8:30 - 17:00
  • Secretariaat: 059 41 42 21

Opname

Voorinschrijving bij een geplande opname

Als de arts in overleg met u beslist tot opname voor een ingreep of bijkomende onderzoeken, zal de arts een opname voor u organiseren.

Indien u opgenomen moet worden kan u zich reeds vooraf inschrijven en een kamer reserveren, aansluitend op de raadpleging. Tijdens dit voorafgaandelijk gesprek wordt u ingelicht omtrent uw kamerkeuze, de kostprijs van uw verblijf… Na een voorinschrijving verloopt het aanmelden op de dag van uw opname veel vlotter gezien alle formaliteiten reeds in orde zijn (zie onder). Na uw consultatie bij de arts krijgt u een opnameformulier mee. Dit dient u aan de dienst inschrijvingen voor te leggen, samen met uw identiteitskaart, zodat zij met u alles kunnen overlopen.

De dienst inschrijvingen vindt u op het gelijkvloers, via route 1, naast de ingang van het ziekenhuis. U dient hiervoor een ticket “voorafinschrijving” te nemen.

U kan kiezen uit een éénpersoonskamer of een tweepersoonskamer. Tijdens het opnamegesprek zullen zij u graag informeren over de kosten van uw verblijf. Het prijsverschil tussen de kamertypes heeft enkel te maken met een groter comfort en privacy, maar niet met de kwaliteit van de behandeling en verzorging. In een éénpersoonskamer worden supplementen aangerekend. Op een tweepersoonskamer worden de tarieven van de conventie toegepast en zijn er geen supplementen.

Voor meer informatie en vragen kan u steeds terecht op de (website van het ziekenhuis) of bij de dienst inschrijvingen: 059 41 40 30.

Aanmelden dag van uw opname

De dag van uw opname dient u zich op het afgesproken uur aan te melden aan de dienst inschrijvingen.

Gelieve een ticket “opname en info” te nemen.

De medewerkers van de dienst Inschrijvingen zullen alles nog even met u overlopen. U krijgt er eveneens uw identificatie armband en een kamer wordt u toegewezen voor uw verblijf. Er staan telkens vrijwilligers voor u klaar om u naar de juiste afdeling te begeleiden.

Preoperatieve vragenlijst

Bij iedere opname dient u een preoperatieve vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst krijgt u mee na uw consultatie bij de arts of kunt u hier downloaden.

Vergeet deze vragenlijst zeker niet mee te brengen de dag van uw geplande opname en geef ze af aan de verpleegkundige op uw dienst.

Neem contact op

Een vraag, een opmerking ? Laat het ons weten, wij helpen u graag verder.

  • Gouwelozestraat 100
  • 8400 Oostende
  • 059 41 42 21

Over ons

De dienst chirurgie van het AZ Damiaan te Oostende is een samenwerking van 7 chirurgen. Zij worden bijgestaan door 3 chirurgen in opleiding, die assisteren tijdens de operaties en op de spoedgevallen meehelpen.